BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÚJBUDAI SZAKISKOLÁJA
Budapest Közoktatásáért Díjjal Kitüntetett Intézmény
KIP Országos Hálózat minősített iskolája

Nyuszi kupa, 2018

A VI. Népi sportjátékverseny 3. Nyuszi kupa rendezvénye zajlott iskolánkban 2018. március 21-én. A tanulóink focibajnokságon, csapatban népi sportjáték versenyen, és egyéni versenyszámban (Medverő) is részt vehettek.

A csapatversenyen 11 csapat vett részt 78 tanulóval.
7 kollégánk látott el állomásvezetői feladatokat.
A segítő tanulók ia 11.A és a 9.A asztalos fiúk közül kerültek ki, összesen 5 fő.

A játékok sok örömet és pozitív energiát szabadítottak fel minden résztvevőben. Hangos örömujjongásokkal telt meg az aula színtere. Az új játékállomásokat szívesen fogadták tanulóink és a kollégák is. Az első helyezett tortát kapott, a többiek az ajándékkuckóban választhattak a felajánlott nyeremények közül. Az édességek, csokik, játékok, textil termékek, illatszerek, csecsebecsék tárházában válogatni, bizony nehezebb feladat volt, mint maga a verseny. Senkit sem hagytunk szomorkodni.

A “Medverő” állomáson 29 tanulónk, 15 lány és 14 fiú mérte össze fizikai erejét: a lányoknak 0,5 kg, a fiúknak 1 kg súlyú zsákocskával megpakolt rudat kellett egyenes karral, vállmagasságban tartaniuk, minél hosszabb ideig. A könnyűnek tűnő, ám nehéz feladatot mindannyian igyekeztek a lehető legjobban teljesíteni. Amikor már remegett a kar, igazi csapatjáték lett az egyéni feladatból: az épp nem versenyzők szurkolótábort alkotva biztatták a rivális játékost, ne adja fel!
A Medverő állomás másik feladata a népszerű, igazi ügyességi feladat a “Diólóbáló” volt, amiben szintén jeleskedtek a résztvevők.

Köszönjük szépen a csapatverseny fő szervezőjének, Király Józsefnének, és a “Medverő” állomás vezetőjének, Dobos Anikónak a beszámolót!