BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÚJBUDAI SZAKISKOLA
Budapest Közoktatásáért Díjjal Kitüntetett Intézmény
KIP Országos Hálózat minősített iskola

Szakács

A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)

 ABC
3.1.1.FEOR számaFEOR megnevezéseA szakképesítéssel betölthető munkakörök
3.1.2.5134SzakácsDiétás szakács
3.1.3.Étkezdei szakács
3.1.4.Grill szakács
3.1.5.Gyermekélelmezési szakács
3.1.6.Hajószakács
3.1.7.Hidegkonyhai szakács
3.1.8.Közétkeztetési szakács
3.1.9.Melegkonyhai szakács
3.1.10.Pizzakészítőszakács
3.1.11.Segédszakács

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása

Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.

Forrás

Logo Újbudai Szakiskola

Iskolánk küldetésnyilatkozata

„ A bölcsesség legfőbb tiszte és tanújele, hogy a tettek a szavakkal összecsengjenek.” (Seneca)

Eseménynaptár

2020. október
h k s c p s v
« Sze    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031