BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÚJBUDAI SZAKISKOLA
Budapest Közoktatásáért Díjjal Kitüntetett Intézmény
KIP Országos Hálózat minősített iskola

Esztergom-Párkány

A 9.E és a 11.E osztály 2018. május 30-án, dacolva az időjárással, a zuhogó esővel elindult a nagyon várt kirándulására. Megismerkedtek Esztergom városával és átlátogattak Párkányba is. Alaposan elfáradtak, de “megérte”, sok-sok élménnyel, látnivalóval gazdagodtak. (Pollák Miklós, Bertáné Csörgő Andrea tanárok)

 

Osztálykirándulás az ELTE Füvészkertben

Régi tervünket valósítottuk meg május 28-án a 9E/2. és a 10.G osztállyal, amikor dacolva az időjárással, bátran nekivágtunk felfedezni az ELTE Füvészkertet. Reggel még aggódva néztük, hogy esőben kell mennünk, de indulásra kisütött a nap, és szinte visszaérkezésig gyönyörű idő volt.
A kert megtekintése előtt Ónodi Szabó Sándor tanár úr mondott néhány fontos tudnivalót a kert történetéről.
Rengeteg érdekes és különleges növényt láttunk. Az előkészítősök körében legnagyobb sikere az Ázsia-kertnek és az 5 méter magas termő banánnak volt, de nagy izgalommal kerestük meg Nemecsek “fürdéseinek” a helyszínét is. A parkgondozók Sándor bácsival a vizsgára tudtak nagyon hasznos információkat szerezni.
Mindenkinek szeretettel ajánljuk ezt a programot. (Nemes Krisztina)

http://www.fuveszkert.org/

 

Kirándultunk…

A 9.E/4. osztály tanulmányi kiránduláson volt 05.24-én. “Lehajóztunk a Dunán a Margitszigetig, sétáltunk, fagyiztunk a belvárosban. Majd kimentünk a Budakeszi Vadasparkba, ahol megnéztük az ott élő állatokat. Európában élő házi- és vadállatok találhatók a Pilisi Parkerdő ezen részén.”
A tanulók várták és nagyon élvezték a programot. Feltöltődtek a hétvégére és maradandó élményt kaptak.