BUDAPESTI KOMPLEX SZAKKÉPZÉSI CENTRUM ÚJBUDAI SZAKISKOLÁJA
Budapest Közoktatásáért Díjjal Kitüntetett Intézmény
KIP Országos Hálózat minősített iskolája

MikulásMikulás kupa

December 6-án nem passzívan vártuk a Mikulás látogatását, hanem színes programokat szerveztünk. Népi játszóházban, focibajnokságon és sorversenyen mérhették össze erejüket, ügyességüket tanulóink. A különleges élményekre vágyó diákok az „érzékelések” szobájában bekötött szemmel ismertek fel tárgyakat tapintással, beazonosítottak különféle illatokat, ízeket.
Köszönjük a szervező kollégák munkáját!
A rendezvényről Király Józsefné, a népi sportjáték verseny szervezője osztotta meg velünk a gondolatait:

„Immár 5. alkalommal játszottak tanítványaink népi játékok mintájára készült csapatépítő versenyen. Öröm volt hallani a sok-sok nevetést, a hangos buzdítást, látni az igyekezetet, egymás bátorítását. Jó érzés volt megtapasztalni az egyik feladatnál, hogy annak is örültek: “A nulla pont is jobb, mint a mínusz pont”.  Ezzel a mondattal a sikertelenebb csapattagot pozitív elismerésben részesítették társai. A játék elérte célját. Segítette az újonnan alakult  osztályok szocializációját, empátiát és toleranciáját, egymás elfogadását.
A Népi játékokon 12 csapat indult 6-10 fővel. Várják a visszavágót tavasszal. A verseny lebonyolításában sok-sok pedagógus segített. Osztályfőnökök, és vállalkozó pedagógusok, akik egyben a játékok vezetői voltak. Nagy köszönetet érdemelnek! Rendezvényünket Miklós Mikulás is meglátogatta.  Foci és Pontszerző verseny is volt egy időben. A Yudó bemutató után többen is kipróbálhatták erejüket az edzővel. Az eredményhirdetés a tornacsarnokban történt. Az első helyezettek hatalmas és gyönyörű tortákat kaptak, és sok-sok tapsot mindenki.
A nap folyamán mindenki megtapasztalhatta, hogy: “Csapatban az erő!”
A Népi játékos csapatok a Mikulásbazárban választhattak kedvükre jutalmat.”