BUDAPESTI KOMPLEX SZC ÚJBUDAI SZAKISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA
Budapest Közoktatásáért Díjjal Kitüntetett Intézmény
KIP Országos Hálózat minősített iskola

Az Iskola története

ujbuda iskola szakiskola epuletAlapítva, létrehozva: 1973.
Az 1973/74-es tanévben indult be az Ipari és Mezőgazdasági Továbbképző tagozat két tanulócsoporttal. A lakatos, esztergályos és marós betanított munkás képzésére a Hajtómű és Festőberendezések Gyára tanműhelyt, az elméleti oktatást szolgáló tantermet és annak berendezését is biztosította az ott tanuló gyermekek számára.

Az igényeket és lehetőségeket felmérve a következő években hasonló jó feltételekkel kötöttünk új szerződéseket új gyárakkal (Kábel, Zománchuzal, Csokoládégyár). Így bővült a választható szakmák köre zománchuzal készítő, festő-mázoló, kőműves, asztalos, kertész, édesipari termékgyártó területekre, korlátozottan lehetőség nyílt az ügyesebbeknek üzemi adminisztrátor képzésére is.

A “továbbképző tagozat” elnevezés 1985-től a Speciális Szakiskola névre változott.

Az 1980-as évek végén a gazdasági helyzet okozta változások nagy visszaesést idéztek elő a Budai Speciális Szakiskola életében, új lehetőségeket kellett keresnünk a szakképzés számára.
1990-ben a Speciális Szakiskola a Budapest, XI. Fehérvári út 188. sz. alá költözött önálló épületbe, itt saját tanműhelyek jöttek létre.
1995-ben kaptunk még egy épületet a Szalóki u. 53-ban.
2000. július 1-től vagyunk a jelenlegi helyünkön, egy két emeletes, tanműhelyekkel, tornateremmel, tornacsarnokkal, könyvtárral, olvasóval ellátott épületben.
Iskolánk neve 2006. szeptember 1-től Újbudai Speciális Szakiskola lett.
2015. július 1-től fenntartónk a Nemzetgazdasági Minisztérium. Iskolánk új szervezeti keretek közt működik, neve: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Újbudai Szakiskolája.
2018-tól az új fenntartónk az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
2020. július 1-től iskolánk új neve: Budapesti Komplex SZC Újbudai Szakiskola.

Az újdonságokra nyitottan ápoljuk a hagyományainkat, gondozzuk iskolánk múltját.