Szakács
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 05
A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)
A | B | C | |
---|---|---|---|
3.1.1. | FEOR száma | FEOR megnevezése | A szakképesítéssel betölthető munkakörök |
3.1.2. | 5134 | Szakács | Diétás szakács |
3.1.3. | Étkezdei szakács | ||
3.1.4. | Grill szakács | ||
3.1.5. | Gyermekélelmezési szakács | ||
3.1.6. | Hajószakács | ||
3.1.7. | Hidegkonyhai szakács | ||
3.1.8. | Közétkeztetési szakács | ||
3.1.9. | Melegkonyhai szakács | ||
3.1.10. | Pizzakészítőszakács | ||
3.1.11. | Segédszakács |
A szakképesítés munkaterületének rövid leírása
Szaktudásának köszönhetően rendkívül kreatív, konyhatechnológiai úton étvágygerjesztő és ízletes hideg és melegkonyhai ételeket készít, tálal. Az üzletvezetés érdekeit figyelembe véve gazdálkodik. A raktárkészletet figyelemmel kíséri az árurendelést és az áruátvételt koordinálja, ellenőrzi. A raktározást felügyeli, ellenőrzi. Munkabeosztást tervez, ír. Konyhai munkaszervezésben, feladatkiosztásban pontos és precíz. Felelősségteljesen irányítja a beosztottjait, kollegáit a konyhai etikett és az erkölcsi normák betartása mellett. Jó szervezőképességgel és problémamegoldó adottságokkal rendelkezik. Példamutató magatartásával és munkaruházatával, magas szakmai tudásával tekintélyt vív ki magának.